Elinizdeki bu kıymetli eserde dinin en büyük ve en mühim vazifesi olan “Namaz”la ilgili sorulu-cevaplı olarak başlıca doksan dokuz mühim mesele seçilmiş, bunlar izah edilirken de yüzlerce farklı konuya temas edilmiştir.Bizler ancak ibadet için yaratıldığımıza göre, ibadetlerin en üstünü de namaz olduğuna göre ne zaman ölüp hesaba çekileceğini bilemeyen bizim gibi kulların her işi bırakıp bu meseleleri okuması ve bunlarla amel etmesi gerekmez mi?Acaba bu meselelerin yerine meşgul olduğumuz işlerin kabre girdiğimiz de bize zerre kadar faydası olabilecek mi?
*Kaza ve Kader Nedir?*Kabir Azabı var mıdır? Delili Nedir?*Allah-u Tealanın görülmesi Mümkün müdür?...
Cübbeli Ahmet Hocamızın takriziyle siz değerli okurlarla buluşuyor :
Şüphesiz bu dünyaya gelen her insan için ilk olarak elde etmesi gereken en önemli şey imandır. Dünya ve ahiret saadeti bu imanla yaşayıp bu imanla ölmeye bağlıdır. Ameller hususunda müsamaha varsa da itikat hususnda hiçbir yanılmanın ve eksikliğin affı yoktur.
Bundan dolayı şirkin dışındaki günahlar hakkında Allah-u Teala'nın dilemesine bağlı olarak affı mağfiret sözü varsa da şirk üzere ölenin asla affedilmeyeceği, cennet yüzü görmeyip cehennemden çıkamayacağı kesindir.
Öyleyse ebedi kurtuluş arayan herkesin her şeyden evvel iman konusu üzerinde durarak Allah-u Teala indinde yüzünü ak edecek sağlam bir inanca sahip olması gerekmektedir. Ancak şu var ki her "inandım" ddiyenin imanı ALLAH cc. katında muteber değildir. Rasulullah sav. efendimiz arkasından ümmetinin yetmiş üç fırkaya ayrılacağını, bunlardan yetmiş ikisinin dalalette kalıp Ehl-i Sünnet Ve-l Cemaat'tan ibaret olan tek bir fırkanın kurtulacağını defaatle açıklamıştır.
İşte bu kitap sizlere bu "Fırka-i Naciye" yani kurtulacak fırkanın neye nasıl inandığını ve bu cemaatten olabilmek için inanılması gereken şartları, anlayacağınız bir dilde soru-cevap şeklinde madde madde beyan etmektedir. Bu kitapta zikredilen hususları bilip bellemeden ve böylece inanmadan aklı, zekası ve rütbesi be olursa olsun hiçbir ferdin ahirette kurtulması mümkün değildir.
Ahmet Mahmut Ünlü(Cübbeli Ahmet Hoca)