Hilye-i Şerif Ahşap Tablo Yeşil 46x33 cm
Bu Hilye-i Şerif Levhasında Bulunan Özellikler
Bu Levha Dört Bölümden Oluşmaktadır;
1-) Rasulullah Sallallahü Aleyhi ve Sellem Efendimiz'in Neseb-i Şerifi Soyağacı
Mührü Şerif ve Bakmanın Fazileti
2-)Rasulullah Sallallahü Aleyhi Ve Sellem Efendimiz'in Hilye-i Şerifesi
3-)Rasulullah Sallallahü Aleyhi ve Sellem Efendimiz'in Sıfat-ı Şerifesi
4-)Rasulullah Sallallahü Aleyhi Ve Sellem Efendimiz'in Şemail-i Şerifesi
Hilye-i Şerifin Fazileti
Ulemanın beyanı vechile Rasulullah Sallallahü Aleyhi Ve Sellem' Dar-ı fenadan dar-ı bekaya intikal ve irtihal irade buyurunca, ashab-ı kiramın 'Ya Rasulellah! senden sonraya kalıp da cemalini göremezssek halimiz nice olur?' Demeleri üzerine şöyle buyurdular
'Benim evsaf ve şemalimi yazıp onlara bakın ve yanınızda yüksek bir yere asın . Her kim onları yükseğe kaldırıp bakarsa beni hörmüş gibi olur. Eğer müslümansa ve bana muhabbetle bağlanırsa, Allah-ü Teala onun cesedini cehenneme haram kılar. O kişi kabir azabından emin olur ve mahşer günü çıplak olarak haşredilmez. O kişi idareci ise muradına erer. Allah-u Teala ona düşmanlarına karşı yardım eder. Bütün şeytanların şerrinden korur. Her korkusundan emin olur.
Her kim bunları yazıp yanında taşırsa Allah-u Teala Adn cennetlerini ona konak yapar. Sabah namazından sonra üç Salavatı Şerife okuyup bu Hilye-i şerife bakana Allah-u Teala beş yüz hac sevabı yazar. Akşamdan sonra bakana altı yüz hac sevabı verir. Yatsıdan sonra bakana bin hac, bir hatim ve bin köle azad etmiş sevabı yazar. Allah Azze ve Celle büyük fazl-u kerem sahibidir.
'İçinde şemâil-i şerife bulunan ev felâkete uğramaz. İçinde şemâil-i şerife bulunan eve şeytan ve fakirlik girmez. İçinde şemâil-i şerife bulunan ev ateşte yanmaz. Şemâil-i şerîfeyi üzerinde taşıyan kişi her türlü musibetten korunur, ömrü ve devleti uzun olur ve âhiret belâlarından emin olur. Şemâil-i şerife her ne niyetle kırk gün o-kunsa, okuyanın muradı hâsıl olur. Şemâil-i şerîfeyi ölümünden sonra kefenine koyduran kişi kabir azabı görmez, yetmiş melek ona dua ve istiğfar eder. ' (Ârif-i Rabbani Veliyy-i Samedâni Fethullâh el-Ben-nâni, Fethullâh fî mevlid-i Hayr-i halkıllâh, sh: 15-19, Tirmi-zî, no:3638, Şemâilü'l-Nebî, sh:38, İbnü'lEsîr, Üsdü'l-gâbe, No:5404, 4/619, Beyhakî, Delâilü 'n-nü- büvve, J/285, Türkiye Diyanet Vakfı islâm Ansiklopedisi, 18/44-51)